Pianoles

Pianoles is mogelijk voor iedereen vanaf 5 jaar. Het belangrijkste bij het pianospelen is motivatie en tijd. Wil je heel graag en heb je dagelijks een half uurtje tijd om te oefenen, dan is de kans van slagen heel groot. Of je veel talent hebt voor muziek of misschien wat minder, dat merk je pas als je een tijdje bezig bent.

Plezier en enthousiasme zijn de sleutelwoorden tijdens de lessen. In een stimulerende en vriendelijke sfeer begeleid  ik iedere leerling op zijn of haar muzikale pad. En dat kan variëren van uitsluitend klassieke muziek tot blues, pop, musical of een combinatie van alles.

Omdat de lessen individueel worden gegeven stel ik samen met de leerling een programma op met muziek die past bij de technische en muzikale vaardigheden van dat moment. Eigen ideeën en inbreng van de leerling worden zoveel mogelijk gehonoreerd. Er is geen vaste methode, dat hangt erg af van de leeftijd en mogelijkheden van de leerling.

In de lessen besteed ik aandacht aan akkoordenleer, vormleer, algemene muziekleer, het leren notenlezen, improvisatie en 4-handigspel.

Elk jaar zijn er 2 uitvoeringen, één voor de leerlingen onder de 21 – daarbij zijn de ouders en verdere familie welkom – en één voor oudere leerlingen. Deze zijn besloten, men speelt voor elkaar voor.